Fastighetsbox Svenskboxen

Svenskboxen är framtagen med fokus på möjligheter. Vi tittade på vad som saknades på marknaden och skapade en produkt som både vi och våra kunder ville ha. Svenskboxen är vår populäraste fastighetsbox, och därmed också Sveriges populäraste fastighetsbox. DinBox är i dagsläget marknadsledande och våra kunder vet vad de kan förvänta sig av oss. All information om de olika modellerna av Svenskboxen finner du på denna sida, och syna oss gärna i sömmarna. Vi vet att vi tål att jämföras.

 


Svenskboxen finns i fyra olika modeller, alla med samma smarta funktioner med med några förändringar för att passa olika förutsättningar. Grundmodeller är Liggande, vilken passar de flesta kunder och trapphus. Behöver man smalare eller mindre djupa fastighetsboxar bör man titta på Kompakt eller Stående.

 

Produktinformation

Digital fastighetsbox

Svenskboxen kan levereras som en digital fastighetsbox genom att installera digitala namnskyltar, elektroniska lås och antingen en inbyggd eller en extern läsare och brevsensorer. Genom att uppgradera Svenskboxen till digital variant ökar inte bara den moderna känslan, utan det finns stora besparingar att göra för fastighetsförvaltaren.
 

Säkerhet

Svenskboxen har högsta säkerhetsklass (II) enligt standard EN13724:2002. Utöver det har Svenskboxen som den enda fastighetsboxen på marknaden i dagsläget dubbel plåt i alla luckor vilket ytterligare ökare säkerheten. Den smala inkastet på endast 10 mm förhindrar så kallad fiskning av posten.
 


Fack

Svenskboxen har fack i antingen en eller två kolumner.
 

Tak

Svenskboxen kan beställas med så kallat snedtak, vilket förhindrar att oönskad post och skräp läggs ovanpå fastighetsboxen. Snedtak levereras separat och fästes på fastighetsboxen i samband med montering.
 


Luckor

Luckor levereras som standard högerhängda med ett 10 mm inkast utan flipplucka. Luckorna är förstärkta med en extra plåt som ytterligare ökar säkerheten. Så kallade blindluckor, luckor utan inkast, kan väljas till fack som inte används, men enligt Postens krav inte till fack som kommer användas av boende.
 

Huvuddörr

Huvuddörren är högerhängd för enkolumnsboxar samt dubbelhängd för tvåkolumnsboxar. Dörren har ett 90 graders-stopp som förhindrar att den öppnas för mycket och gångjärnen skadas.
 


Material

Svenskboxen är tillverkad helt i rostfritt stål, med extra tjocklek fastighetsboxdörren och luckorna.
 

Ytskikt

Svenskboxen är galvaniserad, samt pulverlackerad i RAL-färg. Alternativet är en ytfinish i mässingsreplika eller rostfritt stål. Träram kan väljas till och monteras utanpå fastighetsboxen.
 


Namnskyltar

Namnskylt fästes på hyllplanet och visas genom en utstansning i respektive lucka. Välj mellan digital LCD-namnskylt eller genomskinlig plastlist om pappersnamnskyltar ska användas.
 

Reklammärkning

För varje fack medföljer plastskyltar med en röd (ej reklam) respektive grön (reklam tack) sida. Genom att placera skylten så den syns i utstansningen i luckans front kan den boende enkelt visa om denne önskar reklam eller ej.
 


Avlastningsbord

Posten har krav på att det ska finnas ett tillhörande avlastningsbord för fastighetsboxar med fler än 7 fack. För att slippa extra montering har Svenskboxen ett inbyggt avlastningsbord på alla de variant där det är ett krav. Efter att huvuddörren öppnats kan avlastningsbordet enkelt användas i ett enhandsgrepp av brevbäraren. För Svenskboxen Stående krävs separat avlastningsbord.
 

Kombifack

Två eller flera fack kan kombineras för att skapa större fack. Luckan anpassas efter fackets storlek, vilket innebär att föreningen eller hyresvärden kan tillhandahålla ett större fack. Facket kan användas antingen internt eller som ett servicefack i samarbete med Posten för att de boende ska kunna ta emot större försändelser.
 


Lås

Cylinderlås, hänglåsklinka eller elektroniskt lås. Standardutförande är cylinderlås med tre tillhörande nycklar per lås, men hänglåsklinka eller elektroniskt lås kan vara färdigmonterade vid leverans alternativt beställas i efterhand.
 

Brevsensor

Brevsensorer är en kommande produkt, och kommer kunna installeras på varje hyllplan. Sensorn skickar en notis till fackets ägare när den får post. Det är en fördel om man inte vill eller har möjlighet att titta i facket varje dag, men fortfarande vill veta om man fått post.


Montering

Svenskboxen monteras vanligtvis direkt på väggen med medföljande monteringslist, men kan också ställas på Benstativ eller Pelarfot. Se monteringsanvisningar för hur Svenskboxen monteras på korrekt sätt.
 


Certifikat
  • Sundahus-bedömning: A
  • Uppfyller användarkraven från ByggKlokt för personer med funktionsnedsättningar
  • Godkänd av Forum För Fastighetsboxar (Posten)
  • P-märkning från SP Sveriges Tekniska Institut
  • Enbart material godkända av ByggvaruBedömningen
  • DinBox garanti om 5 års fabriksgaranti och 5 års rostskyddsgaranti

 

Standardfärger

Silvergrå - 7001

7001
Silvergrå

Skiffergrå - 7015

7015
Skiffergrå

Renvit - 9010

9010
Renvit

Trafiksvart - 9017

9017
Trafiksvart

Svenskboxen i standardfärger (främst RAL 7001, även 7015, 9010 samt 9017) lagerhålls. Flera färger kan beställas, men beställaren får då räkna med längre leveranstid. För alla RAL-färger DinBox tillhandahåller, se sidan Färgkarta.