Boenderegistret är helt webbaserat, vilket innebär att du kan få tillgång till det från valfri dator, smartphone eller läsplatta – det enda som är krävs är en internetuppkoppling. Med ditt inlogg kan du göra de nödvändiga ändringarna eller inställningarna som behövs, och inom en timme kommer hela systemet ha uppdaterat sig själv.
Förnamn får du själv välja om du vill fylla i. Lämna kolumnen RFID-nyckel tom sålänge.
Räcker inte raderna till så kan du lägga till en ny rad med knappen Lägg till ny rad, du kan också lägga till åtta rader på en gång (istället för att klicka åtta gånger på Lägg till ny rad).
När du är klar med alla de boende i fastigheten klickar du på Spara.
Fastighetsbox (elektroniska namnskyltar/lås)
De namn du registrerade i Boenderegistret syns direkt på de elektroniska namnskyltarna, där varje person du fyllde i har fått varsitt fack eller ett fack per lägenhetsnummer om flera personer bor i samma lägenhet.
Har du elektroniska lås har du antingen fått alla nyckeltaggar levererade tillsammans med övriga produkter eller om Dinbox lägger in dem i systemet skickas de senare.
Digitalt våningsregister (Wallpad)
När du kopplar in Wallpaden och det fått starta upp kommer du se våningsregistret på de boende du lagt in till vänster på skärmen. Den högra halvan är vit tills du lagt in någon information eller ett meddelande där.
Dina enheter är nu redo att användas som de är. Alla ändringar du vill göra − rätta ett namn, ta bort eller lägga till en boende, lägga ut meddelanden eller liknande − sköts direkt från webbsidan www.boenderegistret.se.
Lägga till flera boende
Här ser du listan på alla boende som är eller har varit registrerade i fastigheten. Deras status visar om de är Inflyttad, Kommer flytta in eller Har flyttat.
Efter att DCU-2 blivit skapad kommer man vidare till Kopplingar och här dyker Ingångar, utgångar och Dörrmiljöer upp.
RS485-enheter
Under denna rubrik lägger man till dom anslutna 485-enheterna samt anger busstillhörighet, adressering samt vilken dörrmiljö dom tillhör. Efter att ha klickat på Lägg till dyker dessa val upp:
Om fler 485-enheter skall anslutas klickar man på Lägg till ytterligare en gång och anger rätt uppgifter på den nya raden som dyker upp.
Ingång
Detta val används för att programmera respektive ingång på centralen.
Utgång
Detta val används för att programmera respektive utgång på centralen.
Elslutbleck – Används vid styrning av elslutbleck/motorlås eller annan utrustning.
Dörrautomatik – Funktion för att styra dörrautomatik med möjlighet till fördröjning av aktivering.
Dörrmiljöer
Under denna rubrik skapar man respektive dörrmiljö som centralen ska styra för att slutföra programmeringen av in/utgångar.
Ändra eller radera en befintlig enhet
Om man ska ändra programmeringen för en befintlig enhet gör man följande:
Om man istället ska radera en enhet gör man följande:
senare kapitel i denna manual.
adressuppgifterna på tavlan.
våningar delas in.
Klicka på Förhandsvisning [Tavlans namn] varpå ett nytt fönster kommer att öppnas upp och visa hur dom valda inställningarna kommer att presenteras i WallPad’en.
För att bekräfta ändringarna klickar du på Uppdatera.
Om du inte vill göra några ändringar eller ångra något klickar du på Tillbaks till Hantera Adress.
inte all yta täcks av bilden.
om inte all yta täcks av bilden.
ska få meddelandet. Administratör får läskvitto via nytt val Visa privat meddelande.
Parametrar:
Text och bild
Adresser
under kommer det att bli ett vanligt meddelande på tavlans skärm och inte ett privat meddelande.
bokningsbart i namnfältet samt sen till höger bockar i resursen som ska bli bokad när denna resurs väljs i WallPad’en eller webbokningen. För att lägga till fler Bokningsbara faciliteter får man på nytt gå in i Bokningsscheman, klicka på Ändra på samma Bokningsscheman och klicka sen igen på Lägg till ny facilitet. Om det finns två Bokningsbara faciliteter under ett Bokningsscheman kommer den översta att bli bokad först och sen den som ligger på rad två. När bägge Bokningsbara faciliteterna är bokade kommer den att presenteras som ej bokningsbar i WallPad’en samt i webbokningen.
Om det redan finns Bokningsscheman skapade i programmeringen kommer dessa att synas direkt när man klickar på länken högst upp och nedan kommer att listas:
istället Tidsstyrt tillträde och fyller i tillåtna tider på valda dagar i dom nya kolumnerna som dyker upp nertill under kategorin När.
– E-nyckel väljs för den beröringsfria nyckeln.
– Schemakod används för att kunna passera via en gemensam kod.
– E-nyckel & Schemakod kombinerar den beröringsfria nyckeln och den gemensamma koden så båda måste användas vid passage.
– E-nyckel & Personlig kod kombinerar den beröringsfria nyckeln och den privata koden så båda måste användas vid passage.
– Dörrar är tom när passerschemat är nyskapat. Klicka på knappen Välj Dörrar för att markera vilka resurser som ska ingå och klicka sen på spara för att bekräfta. Valda dörrar kommer att presenteras under denna kategori.
– Adresser – visar vilka adresser som finns valbara för detta passerschema. Klicka på staden och bocka i adressen/erna där tillträde ska ingå.
– Start – sätter starttiden för den valda dagen. Följer reglerna som återfinns under Hur.
– Slut – sätter sluttiden för den valda dagen. Följer reglerna som återfinns under Hur.
Om det redan finns Passerscheman skapade i programmeringen kommer dessa att synas direkt när man klickar på länken högst upp och nedan kommer att listas:
Om det redan finns extra användarkonton skapade i programmeringen kommer dessa att synas direkt när man gått in på länken för administration av dessa och följande kolumner visas:
Om detta är ett nytt system utan någon kringutrustning ansluten eller som ännu inte rapporterat in sig själv kommer listan under Registrerade i DB att bestå av tomma kolumner. Dessa fylls automatiskt på med information när anrop från ansluten kringutrustning sker.
Om det finns kringutrustning anslutet som rapporterat in sig kommer följande fält att presenteras:
– Mottaget – Visar när händelsen inträffade.
– RFID-nyckel / Dörrkod – Anger vilken bricka eller vilken dörrkod som användes när händelsen skapades.
– Status – Visar med siffran 0 om passagen nekades eller siffran 1 om den godkändes.
– Förnamn – Förnamnet på personen som genererade händelsen. Tomt om namn saknas.
– Efternamn . Efternamnet på personen som genererade händelsen. Tomt om namn saknas.