Hoppa till innehåll

RAL-kulör Standard

RAL-kulör på beställning

Våra färger

Alla våra produkter har sina respektive standardfärger. Beställer man i standardfärg går leveransen fortare, och skulle olyckan vara framme är det enkelt att få tag i reservdelar. Vill man däremot få sin produkt ytterligare lite unik har vi vår färgkarta att välja från, leveranstiden förlängs och en viss kostnad kan tillkomma. Vi kan lackera olika delar av produkten i varierande färger, exempelvis ramverket på fastighetsboxen i en färg och luckorna i en annan.

Vi har valt ut de populäraste RAL-kulörerna att ha i vårt sortiment, men vi hjälper dig gärna att plocka ut och matcha färger till platsen där du tänkt montera produkten – hör av dig till oss så berättar vi mer.

RAL, NCS, RGB och glanstal

Färgerna ovan är alla i RAL då det är den vanligast skalan för plåtprodukter. Bildskärmar återger färgerna i RGB, vilket är ett annat typ av system. NCS är ytterligare ett sätt att blanda färger, som ofta används för väggfärger.

Man får således tänka på att färgerna kan skilja sig något i verkligheten från hur de ser ut på bildskärmen.

Glanstal är ytterligare en faktor, som inte går att återge på bildskärmen. Vi målar våra boxar vanligtvis i glanstal 80 – halvmatt.

För att veta exakt hur det ser ut rekommenderar vi att du beställer färgprover, det är bara höra av dig till oss!

Pulverlack

Pulverlack är torr färg. Den innehåller inga lösningsmedel och appliceras i dess torra pulverform direkt på ytan av metaller som skall beläggas. Varje pulverpartikel innehåller nödvändiga harts, pigment, modifierare och härdare. Pulver appliceras elektrostatiskt, genom att ladda pulverpartiklarna och applicera de direkt på den jordade ytan. Det laddade pulvret fäster på ytan, först in i en härdningsugn där pulvret smälter, där de binder och härdas. Resultatet är beläggning som ger en jämn, hållbar, högkvalitativ finish.

Pulverinnehåll

Pulvret vi använder för pulverlackering är härdbeläggningspulver för metallytan. Det innehåller i huvudsak tre typer av pulver: epoxibeläggningspulver, epoxipolyesterbeläggningspulver och polyesterbeläggningspulver.

Beläggningspulvret har testats av AOV för gränsinnehåll med IEC62321 111/95/CDV och överensstämmer med allmän säkerhetsstandard.

Vill du veta mer?

Hör av dig till oss, så ser vi till att du får hjälp av en lokal återförsäljare
– oavsett var i landet du befinner dig.

(Obligatoriskt)” anger obligatoriska fält