Hoppa till innehåll

Lecab fastigheter visar den digitala vägen

Forest Hill är det senaste tillskottet bland studentbostäder i Karlstad. Ett stenkast från universitetet, ovanligt hög boendestandard och dessutom med digitala lösningar.

Hösten 2016 kunde Johan Svedlund, vd för Lecab Fastigheter i Karlstad pusta ut. 248 studentlägenheter skulle fyllas i nybyggda Forest Hill. Nu, ett halvår senare, känner han sig fortfarande nöjd och stolt:
– Eftersom vi är ett relativt ungt fastighetsbolag har vi valt att inte ha fördomar och det innebär att vi satsar på det som är bäst oavsett om någon har det prövat eller inte. Och det har fungerat väldigt bra.

I det här fallet handlar det om digital förvaltning. Allt från digitala hyreskontrakt och hyresavier till namnskyltar och tvättstugebokning via nätet.
– Jag är övertygad om att våra boende ser det här som självklarheter och vi som förvaltare kan i princip byta hyresgäst från kontoret säger Johan Svedlund.

I de fyra fastigheterna, som alla har olika färgaccenter för att ge varje hus en egen personlighet, finns fler digitala produkter. I porten finns taggläsare för att öppna porten, fastighetsboxar med elektroniska lås och digitala namnskyltar. På väggen finns en Wallpad med våningsregister, information om aktuella händelser och med möjlighet att boka tvättstugan.