Hoppa till innehåll

Öka värdet på er fastighet

öka värdet på er fastighet v2
Johan Vesterberg, presschef på Fastighetsbyrån, har stor inblick i vad som är eftertraktat på bostadsmarknaden. Vi satte oss ner och diskuterade de nya trenderna och vad som kommer bli viktigt under det kommande året.

Föränderliga rum eftertraktat

Något som verkligen ses ligga i framkant just nu är flexibla boenden. En trend vi sett handlar om en allt större efterfrågan på flexibla och föränderliga boenden. Eftersom priserna går upp och allt mer folk idag bor allt trängre så ställs högre krav på anpassning. Det är viktigt att kunna förändra boendet över tid men framförallt i vardagen. Smarta planlösningar för lägenheter kommer sannolikt bli allt viktigare när byggbolag och arkitekter planerar nya bostäder. Den nya “funkislyan” är tillbaka, men lägenheten idag ska framförallt vara enkel att möblera om och gärna ha in- och utfällningsbara lösningar, inbyggda redan från början. Begreppet “compact living” lever definitivt vidare i år.

Miljöaspekter i hemmet ger ett mervärde

Miljösmarta lösningar är även en trend som långsamt växer. I nyproduktion ses framförallt trender när det kommer till allt som är hållbart och miljövänligt. Många efterfrågar ekohus och flera stora bolag har börjat satsa på Svanenmärkta bostäder. Att bostaden har möjligheter till återvinning och enkla lösningar för exempelvis källsortering är annars viktigt.

Trygghet

Lösningar som skapar trygghet finns alltid en stor efterfrågan på. Exempelvis undviker människor att bo på bottenvåningen och vill ha porttelefon och passersystem i byggnaden. Trygghetsaspekten är helt klart viktig.

Förenklad vardag

Det kommer flera innovationer som förenklar människors dagliga rutiner. Exempelvis digital bokning av tvättstugan och elektroniska nycklar som kan användas i hela byggnaden; till tvättstuga, källar- och cykelförråd och till andra faciliteter. Digitala lösningar är inte längre endast för dem som verkligen gillar häftiga nyheter och innovationer i sig.