Hoppa till innehåll

Projekt Brf Viking Birkastan

vikingen-fasad

Efter att bostadsrättsföreningen Viking Birkastan på Tomtebogatan i Stockholm hade inbrott i två lägenheter under samma dag började styrelsen att diskutera skalskydd. De tog in offerter och referenser från olika företag, men bestämde sig till slut för DinBox produkter genom återförsäljaren Säker Bostad.

[heading centered=”no” margin_bottom=”no” large=”no” background=”yes”]Elektroniska produkter[/heading]

– Det blev en ganska lång process från det att vi först började diskutera uppgraderingen tills det att beslutet togs. Det fanns många olika viljor i styrelsen men vi enades till slut och lyckades genomföra förändringarna utan att behöva höja avgiften, säger Anders Berglund, styrelseordförande i Viking Birkastan.

– Jag är tekniknörd och gillar det digitala så det var jag som pushade för uppkopplade produkter. Vi vill vara moderna och tycker att det passar väl ihop med hur vi vill jobba i föreningen. Vi har redan en hemsida och kommunicerar mycket via mail. Efter rekommendationer från andra firmor vi litar på valde vi att köpa digitala postboxar, Wallpad med touchskärm och tvättstugebokning och ett passagesystem.

[heading centered=”no” margin_bottom=”no” large=”no” background=”no”]God service[/heading]

– Projektet har gått alldeles utmärkt och allt har flutit på enligt planen. Jag har snabbt fått svar på mina frågor och blivit väl bemött av Micaela på supporten som vi hade jättebra dialog med. Jag tycker att jag fick rätt information och kunde göra alla förberedelser. Det fanns inga frågetecken, säger Anders.

– Jag träffade Sebastian på plats i fastigheten och vi pratade igenom produkter och färgval och så vidare. Jag var också på besök hos DinBox och tittade i deras showroom. Det var sedan smidigt när återförsäljaren Säker Bostad kopplades in.

vikingen-boxar

[heading centered=”no” margin_bottom=”no” large=”no” background=”no”]Löser problem[/heading]

– Det har nu blivit smidigt att distribuera information till de boende, tvättstugebokningen fungerar jättebra. Allt rullar på nu och vi har inte haft några driftstörningar. Häromdagen ville en medlem i styrelsen komma in i styrelsens gemensamma brevlåda, då kunde jag lägga in hans tagg och ge honom tillgång, även om jag var i Spanien. Vi inväntar nu porttelefonen som ska levereras i höst, säger Anders.

– Molntjänsten fungerar jättebra, speciellt då jag är van vid att jobba med den typen av system. Jag måste säga att det är väldigt pedagogiskt uppbyggt, man behöver inte vara tekniknörd för att klara av att administrera det.

– Vi har bara fått positiv feedback från de boende och det allmänna intrycket är att det blev väldigt bra. Om det finns någonting att klaga på så brukar man få höra det med en gång. Vi vill absolut rekommendera DinBox till andra, avslutar Anders.

Brf Viking Birkastan har också kompletterat installationen med porttelefon TP510R10S10 i samtliga portar – en lösning som ytterligare ökar säkerheten och komforten för de boende.

 

[heading centered=”no” margin_bottom=”no” large=”no” background=”yes”]Det gjorde DinBox[/heading]

[checklist type=”arrowed” margin_bottom=”no”]

  • Inventering och rådgivning på plats
  • Underlag förberett för installatör
  • Hjälp vid driftsättning
  • Skapade kundkonto och anpassat schema för tvättstugebokning
  • Leverans av digitala fastighetsboxar, läsare och touchskärm Wallpad
  • Tillhandahåller server och administrationssystem
  • Löpande support och kundtjänst

[/checklist]