Hoppa till innehåll

Så vill Sveriges inredare ha sina trapphus

“Vitt och fräscht” eller “upproriskt personligt”

Vi har funnit några konkreta förändringar i inredningstrender detta år! Många roliga nyheter har letat sig ut från kök och vardagsrum och in i trapphuset.

Trenderna svänger inte riktigt lika snabbt när det kommer till husets allmänna ytor i jämförelse med lägenheten, och tur är väl det, men det vita avskalade intrycket som länge hängt sig kvar börjar ersättas av ännu fler vågade satsningar med färger och mönster i år. Flera framstående inredningsarkitekter har uttalat sig i stora inredningsmagasinen och beskriver att året 2016 främst kommer att handla om att föra in en starkare personlighet i inredningsstilen.

Naturmaterial tillsammans med fler vågade färg- och materialval är något vi kommer att se mer av. Arkitekter beskriver även hur rådande inredningstrenden innebär att svenskarna går sin egen väg, och med ledorden “upprorisk personlighet” börjar många boendeinredare ta spjärn detta år och inreda med större variation. Det handlar inte om att få lägenhetshuset att se ut som en kopia av grannens hus utan tvärtom snarare att stå ut.

En del trender ser vi har tagit sig ut till trapphuset redan idag. Exempelvis fler fastighetsboxar i nya material som trä eller med trädetaljer:
Wallingatan
Både mörka och ljusa träslag kan användas, vissa väljer att även kombinera olika träslag och deras olika nyanser. Träet ger en varm känsla och med rätt belysning, har fastighetsboxen möjlighet att framträda som ett konstverk. Mycket stilfullt.
karlbergsvägen 80
Dova toner och metaller ett populärt inslag. Brons och rosegulddetaljer letar sig även in i bostäderna och på ett enkelt sätt lyfter helheten.
Norrtullsgatan
Grått och urbana nyanser i form och färg av betong och stenmaterial har också letat sig ut ur köket.
dinbox_radmansgatan

Fastighetsboxar med en stilfull anblick och form av stenmaterial har letat sig in från den bullriga gatan till entrén. Marmorliknande material ger entrén en extra lyx.
Montera-fastighetsbox-8

Med organiska former, färger och material plockar du in naturkänslan. Stilen ligger i detaljerna.