Hoppa till innehåll

Sydsveriges smartaste hus

Bostadsbolaget Willhem kammade under torsdagen hem en prestigefylld förstaplats i tävlingen om Sydsveriges smartaste fastighet. Med hjälp av konceptbolaget Splitsign och leverantören DinBox tog fastighetsbolaget Willhem det tänkande huset till nästa nivå. Willhem fick mycket uppmärksamhet för sitt moderna projekt på Fastighetsmässan i Malmö.

Fastighetsmässan ville i år lägga vikt vid lösningar för ett mer hållbart samhälle och smartare fastighetslösningar. Willhems fastighet på Bildvädersgatan i Göteborg korades som vinnare i tävlingen. Deras fastighet är ett tydligt exempel på hur ny teknik kan användas i flerbostadshus för bättre kommunikation, högre servicegrad, förbättrad boendemiljö och miljömedvetenhet.

Digitaliserings- och konceptföretaget Splitsign har paketerat och upphandlat lösningen, och även lagt till ett unikt service- och tjänstelager. För kommunikation och skalskydd valdes Dinbox som leverantör. Dinbox är marknadsledande inom digitalisering av entréhus, och har levererat smarta postboxar, touchskärmar med bokningssystem och passersystem.

”Med DinBox nya produkter inom passage, så blir de en viktigt leverantör när vi skapar koncept och otroligt kul att deras sortiment följer utvecklingen inom användarvänliga och prisvärda produkter” säger Roger Tofft VD på Splitsign.

”Att vi tillsammans med Splitsign levererat så stor del av produkterna till den vinnande fastigheten känns verkligen roligt” säger DinBox VD Olle Årman. ”Vi har länge haft både miljöaspekt och boendeservice som två ledord. Det är bra att det uppmärksammas vad nästa generations fastigheter förväntas ha för standard inom service och hållbarhetstänk”.