Hoppa till innehåll

Fastighetsboxar

En fastighetsbox underlättar för boende, förvaltare och brevbärare. Välj mellan flera olika modeller. Nu finns dessutom möjligheten att öppna postfacket via Dinbox-appen. 

Digitala fastighetsboxar

Postboxar från Dinbox finns i olika varianter och du väljer själv om fastighetens lösning ska vara analog eller digital och sammankopplad med resten av huset – via till exempel passersystem, kommunikation och bokningsfunktioner.

Analoga fastighetsboxar

En postbox i klassiskt utförande som öppnas med nyckel gör att posthanteringen samlas på en plats i fastigheten – något som bidrar till en smidig posthantering och mindre spring i trapphuset eftersom brevbäraren lämnar all post direkt i entrén. Här kan även de boende ta emot större försändelser än vad som får plats i brevinkastet på dörren.

Hitta rätt leverantör

Det finns många olika typer av fastighetsboxar på marknaden. Innan du bestämmer dig för vilken typ av fastighetsbox du ska investera i är det bra att tänka på några saker. Vi erbjuder den nödvändiga expertisen för att vägleda dig genom dessa krav och säkerställa att din postbox uppfyller alla standarder.

Bra att veta inför köp av fastighetsbox

  • Fastighetsboxen ska vara testad och säkerhetsklassad mot inbrott.
  • Inkasten ska inte vara för stora – så att posten kan fiskas upp.
  • Postboxen ska ha ett bra pris, då det ofta behövs ett större antal till ett trapphus.
  • Tillverkaren bör ha ISO-certifikat 9001 och 14001.

Rätt fastighetsbox för ditt trapphus

Trapphus har olika förutsättningar – vissa är smala, andra är breda, några är gamla, många är nya. Vi på Dinbox erbjuder olika varianter på fastighetsboxarna – vissa öppnas med digital passerbricka, andra med vanlig nyckel. Hos oss har du även stor möjlighet att skräddarsy boxarnas design, färg och tillbehör. Det gör att du enkelt hittar rätt lösning för din entré.

Liggande

Digital / Analog

Svenskboxen liggande är den perfekta kombinationen av höjd, djup och bredd. Tillverkad för enkel montering inomhus.

Kompakt

Digital / Analog

Vår kompakta modell passar för trapphus med mindre väggyta med sin lite djupare men smalare fastighetsbox design.

Utomhus

Analog

Svenskboxen Utomhus är tillverkad i slitstarkt och rosttåligt material som gör att fastighetsboxarna klarar tuffa nordiska väderförhållanden.

Ta hjälp av Dinbox

Kontakta oss på Dinbox för vägledning, tips och råd eller för offert. Vi tar oss an projekt i olika storlekar samt med vitt skilda förutsättningar.

Fördelar med postboxar i entrén

Det finns många fördelar med att ha en uppsamlingsplats för post direkt i entrén och dörrar utan brevinkast.

Trygghet

Utan brevinkast minskar risken för inbrott i lägenheten. Skickliga ligor tar sig ofta in genom brevinkastet istället för att bryta upp dörren, speciellt om man har säkerhetsdörr.

Minskad påverkan

Ljud, lukter och kyla tar sig inte in lika lätt genom en tät dörr. Här kan väsentliga kostnadsbesparingar göras genom att man slipper drag genom inkastet.

Större försändelser

Boende kan ta emot större postpaket än vad som är möjligt att få in genom brevinkastet.

Brandsäkerhet

En dörr utan brevinkast är mer brandsäker. Vid brand i trapphus eller lägenheten hindrar en dörr utan inkast både rök och flammor från att sprida sig antingen in eller ut ur lägenheten.

Minskat oljud

När brevbäraren lämnar all post i entrén, minskar både spring och slammer i trapphuset och dessutom minskas påverkan på brevbärarens knän och rygg.

Servicefack

Med större boxar, så kallade servicefack, kan större paket levereras direkt till trapphuset.

Vill du veta mer?

Hör av dig till oss, så ser vi till att du får hjälp av en lokal återförsäljare
– oavsett var i landet du befinner dig.

(Obligatoriskt)” anger obligatoriska fält