Nyheter | DinBox

11
May

Rekordomsättning för Dinbox 2019

Sveriges största fastighetsboxbolag Dinbox tar ett rejält kliv framåt. Företaget gjorde förra året ett nytt rekordår och ökade försäljningen till en ny toppnotering. Dinbox kan också visa en vinst på strax över 6 miljoner.

”Vi ser en ökad trend av att vilja digitalisera trapphuset. Som en helhetsleverantör kan vi integrera alla delar i ett system vilket underlättar för både förvaltare och boende. Fastighetsbranschen tar till sig det som händer i andra delar av samhället när det kommer till digitalisering”, säger Robert Zettervall, vd på Dinbox.

Tillväxten beror bland annat på en ökad digitalisering inom post- och paketprodukter samt en stärkt position inom passersystemsbranschen, men även på en förbättrad intäktsmodell. Under året ökade efterfrågan på kommunikationstavlor, bokningssystem och passageläsare för flerbostadshus och Dinbox fortsätter parallellt med denna tillväxt att bibehålla sin plats som Nordens största fastighetsboxleverantör.

”Vi har under första kvartalet 2020 ett fortsatt stort fokus på kundupplevelsen, att utveckla nya innovativa produkter och funktioner samt att kunna erbjuda snabba och säkra leveranser. Det händer en hel del på den här marknaden nu, så vårt fokus på utveckling av både ny hårdvara och mjukvara gör att fortsätter vara unika och relevanta för våra kunder”, säger Robert Zettervall.

19
Mar

Öppna postfacket på distans


Som första aktör på marknaden lanserar vi nu en unik funktion att kunna öppna postfacket från distans. Det senaste i funktionalitet är att boende nu kan öppna sitt postfack med telefonen. Genom att ansluta en porttelefon till fastighetsboxen kan man på plats ringa upp ägaren av postfacket som i sin tur öppnar facket på distans med sin mobiltelefon. Precis som en port, men med utökade möjligheter!

Vi har redan sett tillämpning i form av boende som lämnat sina hemnycklar i sitt postfack för någon annan att hämta upp, exempelvis en hantverkare eller en ansvarig som ska vattna blommorna. Ett annat användningsområde är att grannen har möjlighet att tömma brevlådan på post (eller varför inte en utlånad borrmaskin) när man själv är på semester. Det är bara fantasin som sätter gränserna för hur man använder en säker förvaring som kan öppnas på distans – vårt första bidrag i en ”sharing economy” i fastigheten.

Porttelefonen placeras i anslutning av fastighetsboxen och integreras enkelt med övriga delar av systemet. Samtidigt som porttelefonen kan användas för att på distans öppna facket har den också en inbyggd läsare som gör att taggar kan läsas på plats och fack öppnas direkt. Tidigare lanserad funktion att kunna öppna med kod eller tagg + kod finns även via porttelefonen som har en digital knappsats med touch-funktion.

Vi arbetar ständigt med att hitta lösningar för att förenkla förvaltning och boende. Kontakta oss för att få reda på mer om hur vi kan hjälpa er höja boendestandarden i er fastighet.

13
Mar

Dags för en uppdatering av våra digitala namnskyltar

Alla Dinbox fastighetsboxar kan utrustas med digitala namnskyltar och elektroniska lås för att förenkla för både boende och förvaltare. Våra namnskyltar har tidigare haft ett maxantal på 32 tecken, men nu ger vi de en rejäl skjuts och höjer antalet till 128 (!). Det betyder att både företag och boende med dubbelnamn får gott om plats. De nya namnskyltarna kommer lanseras under Q2.

Fördelarna med digitala namnskyltar är främst att det underlättar för både förvaltare och styrelse i en bostadsrättsförening vid in- och utflytt. Istället för att skriva ut och klippa papperslappar i rätt storlek kan man med några knapptryck ändra namnet. Det går även att välja ett datum i framtiden när namnet ska ändras automatiskt. Tillsammans med ett digitalt våningsregister som också hämtar namninformation från samma molnserver gör man en enda ändring och lutar sig sen tillbaka. Digitala namnskyltar är också tydligt upplysta och förenklar för brevbäraren – utöver att namnskyltarna dessutom rejält höjer känslan i trapphuset.

Kontakta oss för mer information!

20
Feb

Ny digital trapphustavla – WP24

digital trapphustavla

Nästa generations Wallpad

Tunnare och lättare än någonsin tidigare. WP24 är den senaste modellen i raden informationsskärmar från Dinbox där designen har fått ligga i fokus. Skärmens framsida är tillverkad i ett enda härdat och reptåligt glastycke medan sidorna är i slimmad aluminium. Den kan används som ett digitalt våningsregister, men också som en portal för visning av meddelanden, trafikinfo eller bilder. Utöver det har Wallpad även pekskärm och ett inloggningssystem där användare kan logga in och boka allmänna utrymmen, exempelvis tvättstugan.

WP24 monteras hängd på väggen och installationen underlättas enormt av att både strömförsörjning och kommunikation hanteras genom en enda kabel – en helt vanlig nätverkskabel. Att inga specialkablar eller ens närliggande strömuttag behövs innebär att installationen kan skötas utan specialistutbildning. Kabeldragning är annars ofta en omfattande och stor process när elektronik ska installeras i fastigheten.

“Med WP24 tar vi ett stort steg framåt i att sätta en standard vad boende och förvaltare kan förvänta sig både från Dinbox men också generellt på marknaden”, säger Robert Zettervall, VD på Dinbox. “Vi vill att man alltid ska kunna mötas i entrén av en kvalitativ men också snygg produkt som innehåller alla de viktigaste funktionerna för flerbostadshuset.

Snabbfakta WP24

– Bredd: 583 mm
– Höjd: 450 mm
– Djup: 42 mm
– Skärm: 24″ touchskärm
– Material: Aluminium och plåt med front i glas
– Strömförsörjning: PoE via nätverkskabel

Kontakta oss för mer information eller för att boka en demonstration

18
Feb

Bli vår nya backofficemedarbetare

Backofficemedarbetare

Nu är vår Backofficeavdelning på tillväxtresa framåt och söker dig som har en känsla för service samt värdesätter ett strukturerat och noggrant arbetssätt. Vill du vara med och bygga upp ett fantastisk Backofficeteam på ett företag i ständig tillväxt? Då ska du söka tjänsten hos oss!

Om tjänsten

Som vår nya Backofficemedarbetare kommer du att hjälpa våra kunder via mejl och telefon, upprätta order och offerter samt hantera övriga kundtjänstärenden. Tjänsten innebär även ett tätt samarbete med vårt säljteam där vi servar dem med diverse administrativa uppgifter.

Sök tjänsten här

27
Jan

Nyhet: Kombination tagg och kod till fastighetsboxar

Vi är glada att kunna presentera en ny funktion från Dinbox: tvåfaktorsautentisering med passerläsare G3 med knappsats och våra fastighetsboxar. Genom att först läsa taggen och sedan slå in en personlig kod ökar man säkerheten och integriteten hos de boende. Funktionen har sedan tidigare tillämpats på dörrar i passersystem där man vill ha extra säkerhet.

Tanja Johansson, systemansvarig för passersystem på Skandia Fastigheter, var en ”early adopter” och den som först efterfrågade funktionen:

”Jag ser det som en självklarhet för digitala postboxar för att öka säkerheten. Om jag råkar tappa min nyckelknippa på gården så ska det inte bara vara att testa vilken entré taggen passar till, och sedan bara gå in och öppna berörd postbox och därigenom få reda på vilken lägenhet den går till. Eller om du behöver låna ut dina nycklar till en hanverkare så vet man att hen inte kan komma åt postfacket.” säger Tanja Johansson.

”Det ökar säkerheten och därmed ökar det förhoppningsvis även känslan av trygghet för hyresgästerna i sitt boende. Hyresgästernas känsla av trygghet, eller brist på, är en av de viktigaste och svåraste frågor som fastighetsägare jobbar med. Det är viktigt för att det har en stor påverkan i hur våra hyresgäster trivs i sitt boende, men svårt för att det är så mycket i omvärlden som bidrar till detta – men inte alltid direkt knutet till sådant som fastighetsägaren kan påverka.”

Tanja Johansson kom i egenskap av fastighetsförvaltare i kontakt med Dinbox redan 2013 och blev redan då intresserad av ellås med taggöppning, elektroniska namnskyltar och digitala informationstavlor. I och med att produktsortiment ökade och Dinbox tog fram en helhetslösning för den digitala entrén kan vi nu leverera alla nödvändiga delar – passage i allmänna utrymmen, digitala fastighetsboxar, informationstavlor och porttelefoni till ett större projekt på 300 lägenheter för Skandia Fastigheter under våren 2020.

Robert Zettervall, VD på Dinbox: ”Detta är första nyheten vi släpper under 2020, men det är långt ifrån den enda. Vi har under 2019 förberett en rad nyheter i form av både tjänster och nya produkter. 2020 kommer bli ett spännande år.”

18
Dec

God jul och gott nytt år!

Så var det jul och snart nytt år igen! Vi har laddat upp riktigt ordentligt inför det nya året med ett välfyllt lager. Det innebär leverans direkt för alla lagerhållna produkter. Vi är förberedda på att 2020 ska bli det bästa året i Dinbox historia!

Det har varit ett spännande år på Dinbox. Vi får höja ett glas champagne och tacka alla kollegor i branschen, leverantörer, kunder och medarbetare som varit med oss under 2019. Ett helt nytt decennium väntar bakom hörnet, och det är svindlande att tänka på hur långt vi har nått under de senaste tio åren. Från ett nystartat företag till en ledande aktör i entrébranschen. Hur långt kan vi nå på ytterligare tio år?

Med det sagt vill vi alla vi på boxen önskar er en riktigt god jul, och ett gott nytt år!

11
Dec

Ny version av Sveriges populäraste fastighetsbox

Uppdaterad Svenskbox

Det är inte riktigt julafton än, men vi vill ändå dela med oss av en tidig julklapp. Nu i december lanserar vi en ny version av Svenskboxen. Svenskboxen har varit den mest sålda fastighetsboxen i Sverige de tio senaste åren, men vi hittar fortfarande sätt att uppdatera den.

Den nya versionen är helsvetsad – vi har tillverkat boxarna som varit både popnitad och helsvetsad tidigare, men vår slutsats är att fastighetsboxen blir mer stabil med helsvetsad. Vi har också förstärkt luckorna i den nya modellen, vilket båda förbättrar stabilitet och säkerheten. Svenskboxen är nu än mer förberedd för digital installation redan från grunden, vilket underlättar för de som senare väljer att lägga till digitala komponenter som elektroniska lås och digitala namnskyltar. Och sist men inte minst har vi förbättrat rostskyddet ytterligare.

Installation hanteras fortfarande på samma sätt, och måtten är också detsamma. Det underlättar för de som är vana att installera våra produkter, och vi ville förenkla övergången till vår nya version så mycket som möjligt.

Vi uppdaterar inte bara fastighetsboxen i sig, utan även vår logistik. Istället för löpande produktion kommer vi att lagerhålla de flesta storlekarna av Svenskboxen. Det innebär riktigt snabba leveranser för de vanligaste modellerna och kulörerna.

Vill du veta mer? Kontakta oss!

4
Dec

Hantera abonnemang direkt på Boenderegistret

Här kommer några fler spännande nyheter och förbättringar från Dinbox. Vårt arbete att förbättra förvaltningen för föreningar ute i landet fortsätter, och den här gången rör det förenklad administration. Från och med idag kommer betalningarna för abonnemanget för porttelefonen att gå via Boenderegistret, istället för som en separat faktura. Förändringarna är en del av vår tanke att konsolidera administrationen till Boenderegistret, och det här är ett naturligt steg i den riktningen.

Kostnaden kommer att läggas till den avgift som föreningen eller företaget redan betalar för Boenderegistret. Det blir enkelt att hålla reda på föreningens kostnader för passage, bokning och telefoni. Kostnaden för porttelefonin kommer självfallet fortsättningsvis vara bland de lägsta på marknaden.

Det slutgiltiga målet är att alla ska ha god uppsikt över sina kostnader, och enkelt veta vilka poster som rör administrationen av fastigheten.

Har er föreningen ingen porttelefon? Då förändras ingenting för er i kommande uppdatering. Men går ni i tankarna om att uppdatera ert skalskydd så vet ni var ni kan nå oss.

2
Oct

Nya funktioner på Boenderegistret

Vi gör hela tiden löpande förbättringar för Boenderegistret, och idag släpper vi två funktioner som vi tror kommer uppskattas mycket av förvaltarna ute i landet.

Först och främst kommer nu adminrättigheter, där det går att konfigurera vilka sektioner som en användare till kontot ska kunna nå. Kanske har man flera fastigheter på flera orter inlagda på sitt konto, men endast vill att en administratör ska ha tillgång till en av dem.

Den andra nyheten är att boende nu kan komma åt det vi valt att kalla självförvaltning. Att människor byter telefonnummer och efternamn är ju inte ovanligt. Har man några boende så kan det bli en hel del arbete att underhålla alla namnlistor och se till att de är uppdaterade. Lägger man också till borttappade nycklar har man en hel del att göra som förvaltare.

Men med självförvaltning så kan de boende själva logga in och ändra sina uppgifter eller spärra borttappade nycklar. Den boende har ju själv intresse av att det ska gå så fort och så smidigt som möjligt när ändringar sker. Självfallet kan möjligheterna för självförvaltning begränsas om det skulle behövas, och alla ändringar loggas för administratören att kunna se över.

Funktionerna finnas tillgängliga för de konton som har abonnemangsnivå Standard eller högre.

Få en gratis offert idag! Vi löser kontakten med återförsäljaren

Fyll i vad du är på jakt efter, så ser vi till att lösa prisuppgifter på både produkter och installation från en återförsäljare - enklare blir det inte