Nyheter | DinBox

3
Feb

Dinbox och det digitala trapphuset

Vi vill förenkla vardagen för alla som bor och arbetar i flerbostadshus och under 10 år har vi varit marknadsledande på fastighetsboxar. Vi jobbar nu med att stärka boendeupplevelsen ytterligare genom paketleveranser och kylda boxar för matleveranser. Vi söker nu kunder som vill vara med i våra pilotprojekt. Hör av er till oss om ni är intresserade: salj@dinbox.se.

 

19
Oct

Ny ledning på DinBox

I somras blev det klart att RCO har förvärvat DinBox, Sveriges största leverantör av fastighetsboxar. Bolaget har nu utsett Andreas Boo, affärsutvecklingschef på RCO, till tillförordnad VD. Det är nu också klart att Anders Claesson Lennfors, tidigare säljare på RCO, tillträder som ny försäljningschef.

”Jag ser fram emot att tillsammans med teamet på DinBox nu ta fram den långsiktiga planen för bolaget. Det finns en stor potential i det digitala trapphuset och möjligheterna är många. Teamet på DinBox har gjort ett fantastiskt jobb under det senaste året trots en del utmaningar och nu ska vi göra allt för att växa och bygga en ännu bättre kundupplevelse” säger Andreas Boo.

Anders Årman, CTO på DinBox, kommer fortsätta ansvara för den tekniska utvecklingen i bolaget och sitter kvar i ledningsgruppen.

”Det finns väldigt mycket roligt att jobba vidare med i vårt produktutbud och det ska bli spännande att vidareutveckla bolaget tillsammans med den nya ägaren,” säger Anders Årman.

Anders Claesson Lennfors, tidigare säljare på RCO, kliver in i rollen som försäljningschef.

”Jag ser verkligen fram emot att bygga upp den nya säljorganisationen på DinBox. Tillsammans med RCO kan vi skapa ett ännu starkare erbjudande till våra kunder” säger Anders Claesson Lennfors.

Rekryteringen av både säljare och utvecklare till DinBox är igång och kommer pågå under hösten.

För mer information kontakta:

Andreas Boo, VD, DinBox Sverige AB
Telefon: 073-425 45 66
E-post: andreas.boo@dinbox.se

Om DinBox Sverige AB

Sedan 2009 är DinBox Sveriges största leverantör av fastighetsboxar. I takt med att vi ökat vår marknadsandel för fastighetsboxar har vi också lagt till många fler produkter i vår portfölj – bland annat digitala våningsregister samt elektroniska lås och tvättstugebokning via pekskärm. I dag verkar DinBox-koncernen i hela Norden. Dinbox är numera en del av RCO-gruppen.

Om RCO Security AB

Svenska RCO Security AB utvecklar, tillverkar och säljer tjänster och produkter inom passer- och säkerhetssystem. RCO grundades 1976 och har etablerat sig som en ledande leverantör på den nordiska marknaden. I dag finns RCO representerat i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret ligger i Järfälla i Stockholm. Bolaget har de senaste åren uppvisat en god tillväxt och lönsamhet. RCO omsätter drygt 200 miljoner kronor och har cirka 90 anställda. RCO Security ägs till 100 procent av Novax som ingår i familjeföretaget Axel Johnson AB. Företaget är miljödiplomerat enligt Svensk Miljöbas.

31
Jul

Fyra nya regionsansvariga säljare till Dinbox!

Vi söker nu fyra nya medarbetare för att ta rollerna som regionsansvariga på Dinbox: två kommer utgå från Stockholmskontoret, en från Göteborg och en från Malmö. Läs mer om tjänsten nedan och ansök!

BESKRIVNING AV ARBETSUPPGIFTER

Vi söker regionansvarig säljare som kommer arbeta med att skapa och bygga långvariga relationer med både befintliga och nya kunder. Du utgår från Stockholm, Göteborg eller Malmö och ansvarar för en avgränsad region. Eftersom du kommer att träffa kunder på ett stort geografiskt område måste du kunna resa mycket och vara beredd att övernatta på annan ort. Du kommer ha kontakt med allt från återförsäljare till slutkunder och andra intressenter. Dinbox arbetar mot fastighetsbranschen och är Sveriges största leverantör av digitala postboxar.

I rollen som regionansvarig säljare så kommer du framförallt att:

• Bearbeta nya kunder (framförallt återförsäljare inom el/installation)
• Vårda och utveckla befintliga återförsäljare för att få in fler orders
• Kontakta och bearbeta slutkunden som främst är större fastighetsägare
• Marknadsföra Dinbox produkter, system och varumärke

KRAV PÅ PERSON

För att passa i rollen som regionansvarig säljare på Dinbox så ser vi att din tidigare erfarenhet stämmer överens med följande:

• Du behöver ha en gedigen arbetserfarenhet inom försäljning
• Haft budgetansvar i dina tidigare roller
• Flytande i svenska och mycket god kunskap inom engelska
• Körkort B

Det är meriterande om du har erfarenhet:

• Inom uppsökande försäljning
• Från branschen
• Av annan teknisk försäljning

Vi söker dig som är målmedveten, självständig och en god lyssnare som brinner för affärer. Du har lätt för att hålla i en dialog, men du har likväl lätt för att lyssna på kunderna och förstå deras behov för att på bästa sätt anpassa din försäljning. Du tilltalas av en social roll med eget budgetansvar och friheten att planera sina egna veckor. Dinbox är en platt organisation som erbjuder en öppen, positiv kultur med högt i tak.

Vi värderar dina egenskaper högt och ser gärna att du har en bakgrund inom idrotts- eller föreningslivet. Berätta vilken aktivitet du utövat, på vilket sätt det har format dig som person samt hur du tror att detta påverkar dig i en roll som säljare. Vidare söker vi dig som ställer dig bakom PerformIQ:s värdegrund och värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning såväl som etnisk samt kulturell mångfald.

ÖVRIGT

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Kontorstider
Plats: Beroende på tjänst; Region Stockholm Norr, Region Stockholm Syd, Region Väst och Region Syd

LÄS MER OCH ANSÖK

Maila till jobb@dinbox.se eller ansök via https://performiq.se/lediga-jobb/ce6b057b-7e9f-47c6-a6cb-bd635cbfe358/

9
Jul

Dinbox tackar för förtroendet

Under de rådande omständigheterna i Sverige och världen vill Dinbox ta tillfället i akt att tacka alla våra återförsäljare och kunder för det vi förtroende vi fått under det senaste halvåret. Vi har levererat produkter över förväntan och har fått ta in all arbetskraft vi kunnat hitta för att hålla jämna takt med produktion och leverans. Under hela perioden med positiv kontakt med våra återförsäljare och tacksamhet från våra kunder.

Vi vill dela med oss av en kort video för att ge en inblick i vilka åtgärder vi tagit och samtidigt rikta ett hjärtligt tack till alla. Vi ser fram emot en rivstart i höst!

Tack från medarbetarna på Dinbox

8
Jun

Dinbox och iLOQ ingår samarbete

Dinbox fortsätter 2020 med ytterligare integrationer med andra leverantörer i branschen. Många fastighetsägare och installatörer har efterfrågat en integration mellan Dinbox digitala system och iLOQs låssystem, och nu har vi ingått i ett samarbete för att kunna förse marknaden med denna breda helhetslösning.

”Vi är alltid öppna för nya samarbeten med leverantörer i branschen som har lösningar inom andra nischer” säger Robert Zettervall, vd på Dinbox. ”Vi fokuserar på vår kärnverksamhet och är öppna för samarbeten där vi inte har produkter eller system för en ännu bredare helhetslösning.”

Integrationen gör det möjligt att på ett enkelt sätt administrera vårt system via iLOQ. Dinbox har ett utbud där många fastighetsägare väljer att installera digitala fastighetsboxar, digitala trapphustavlor, tvättstugebokning, porttelefon- och passersystem kombinerat med iLOQs digitala lås till lägenhetsdörrar och miljöhus. Tillsammans skapas ett komplett och framtidssäkert system till fastigheten.

”Samarbetet öppnar bokstavligt talat nya dörrar för både Dinbox och iLOQ, och vi är glada att kunna presentera en förenklad systemhantering och fler möjligheter för våra kunder” säger Anders Årman, CTO på Dinbox.

11
May

Rekordomsättning för Dinbox 2019

Sveriges största fastighetsboxbolag Dinbox tar ett rejält kliv framåt. Företaget gjorde förra året ett nytt rekordår och ökade försäljningen till en ny toppnotering. Dinbox kan också visa en vinst på strax över 6 miljoner.

”Vi ser en ökad trend av att vilja digitalisera trapphuset. Som en helhetsleverantör kan vi integrera alla delar i ett system vilket underlättar för både förvaltare och boende. Fastighetsbranschen tar till sig det som händer i andra delar av samhället när det kommer till digitalisering”, säger Robert Zettervall, vd på Dinbox.

Tillväxten beror bland annat på en ökad digitalisering inom post- och paketprodukter samt en stärkt position inom passersystemsbranschen, men även på en förbättrad intäktsmodell. Under året ökade efterfrågan på kommunikationstavlor, bokningssystem och passageläsare för flerbostadshus och Dinbox fortsätter parallellt med denna tillväxt att bibehålla sin plats som Nordens största fastighetsboxleverantör.

”Vi har under första kvartalet 2020 ett fortsatt stort fokus på kundupplevelsen, att utveckla nya innovativa produkter och funktioner samt att kunna erbjuda snabba och säkra leveranser. Det händer en hel del på den här marknaden nu, så vårt fokus på utveckling av både ny hårdvara och mjukvara gör att fortsätter vara unika och relevanta för våra kunder”, säger Robert Zettervall.

19
Mar

Öppna postfacket på distans


Som första aktör på marknaden lanserar vi nu en unik funktion att kunna öppna postfacket från distans. Det senaste i funktionalitet är att boende nu kan öppna sitt postfack med telefonen. Genom att ansluta en porttelefon till fastighetsboxen kan man på plats ringa upp ägaren av postfacket som i sin tur öppnar facket på distans med sin mobiltelefon. Precis som en port, men med utökade möjligheter!

Vi har redan sett tillämpning i form av boende som lämnat sina hemnycklar i sitt postfack för någon annan att hämta upp, exempelvis en hantverkare eller en ansvarig som ska vattna blommorna. Ett annat användningsområde är att grannen har möjlighet att tömma brevlådan på post (eller varför inte en utlånad borrmaskin) när man själv är på semester. Det är bara fantasin som sätter gränserna för hur man använder en säker förvaring som kan öppnas på distans – vårt första bidrag i en ”sharing economy” i fastigheten.

Porttelefonen placeras i anslutning av fastighetsboxen och integreras enkelt med övriga delar av systemet. Samtidigt som porttelefonen kan användas för att på distans öppna facket har den också en inbyggd läsare som gör att taggar kan läsas på plats och fack öppnas direkt. Tidigare lanserad funktion att kunna öppna med kod eller tagg + kod finns även via porttelefonen som har en digital knappsats med touch-funktion.

Vi arbetar ständigt med att hitta lösningar för att förenkla förvaltning och boende. Kontakta oss för att få reda på mer om hur vi kan hjälpa er höja boendestandarden i er fastighet.

13
Mar

Dags för en uppdatering av våra digitala namnskyltar

Alla Dinbox fastighetsboxar kan utrustas med digitala namnskyltar och elektroniska lås för att förenkla för både boende och förvaltare. Våra namnskyltar har tidigare haft ett maxantal på 32 tecken, men nu ger vi de en rejäl skjuts och höjer antalet till 128 (!). Det betyder att både företag och boende med dubbelnamn får gott om plats. De nya namnskyltarna kommer lanseras under Q2.

Fördelarna med digitala namnskyltar är främst att det underlättar för både förvaltare och styrelse i en bostadsrättsförening vid in- och utflytt. Istället för att skriva ut och klippa papperslappar i rätt storlek kan man med några knapptryck ändra namnet. Det går även att välja ett datum i framtiden när namnet ska ändras automatiskt. Tillsammans med ett digitalt våningsregister som också hämtar namninformation från samma molnserver gör man en enda ändring och lutar sig sen tillbaka. Digitala namnskyltar är också tydligt upplysta och förenklar för brevbäraren – utöver att namnskyltarna dessutom rejält höjer känslan i trapphuset.

Kontakta oss för mer information!

20
Feb

Ny digital trapphustavla – WP24

digital trapphustavla

Nästa generations Wallpad

Tunnare och lättare än någonsin tidigare. WP24 är den senaste modellen i raden informationsskärmar från Dinbox där designen har fått ligga i fokus. Skärmens framsida är tillverkad i ett enda härdat och reptåligt glastycke medan sidorna är i slimmad aluminium. Den kan används som ett digitalt våningsregister, men också som en portal för visning av meddelanden, trafikinfo eller bilder. Utöver det har Wallpad även pekskärm och ett inloggningssystem där användare kan logga in och boka allmänna utrymmen, exempelvis tvättstugan.

WP24 monteras hängd på väggen och installationen underlättas enormt av att både strömförsörjning och kommunikation hanteras genom en enda kabel – en helt vanlig nätverkskabel. Att inga specialkablar eller ens närliggande strömuttag behövs innebär att installationen kan skötas utan specialistutbildning. Kabeldragning är annars ofta en omfattande och stor process när elektronik ska installeras i fastigheten.

“Med WP24 tar vi ett stort steg framåt i att sätta en standard vad boende och förvaltare kan förvänta sig både från Dinbox men också generellt på marknaden”, säger Robert Zettervall, VD på Dinbox. “Vi vill att man alltid ska kunna mötas i entrén av en kvalitativ men också snygg produkt som innehåller alla de viktigaste funktionerna för flerbostadshuset.

Snabbfakta WP24

– Bredd: 583 mm
– Höjd: 450 mm
– Djup: 42 mm
– Skärm: 24″ touchskärm
– Material: Aluminium och plåt med front i glas
– Strömförsörjning: PoE via nätverkskabel

Kontakta oss för mer information eller för att boka en demonstration

18
Feb

Bli vår nya backofficemedarbetare

Backofficemedarbetare

Nu är vår Backofficeavdelning på tillväxtresa framåt och söker dig som har en känsla för service samt värdesätter ett strukturerat och noggrant arbetssätt. Vill du vara med och bygga upp ett fantastisk Backofficeteam på ett företag i ständig tillväxt? Då ska du söka tjänsten hos oss!

Om tjänsten

Som vår nya Backofficemedarbetare kommer du att hjälpa våra kunder via mejl och telefon, upprätta order och offerter samt hantera övriga kundtjänstärenden. Tjänsten innebär även ett tätt samarbete med vårt säljteam där vi servar dem med diverse administrativa uppgifter.

Sök tjänsten här

Få en gratis offert idag! Vi löser kontakten med återförsäljaren

Fyll i vad du är på jakt efter, så ser vi till att lösa prisuppgifter på både produkter och installation från en återförsäljare - enklare blir det inte